daži ķeburi un drupačas

Kurzemnieku sevī modināt var ikviens un to vislabāk darīt gatavojot tieši kurzemniekiem raksturīgu ēdienu. Es izvēlējos sklandraušus, jeb žograušus.

Recepte gaužām vienkārša:

Izvāra kādus 3 -4 kartupeļus un 500-800gr. burkānus.

 

Kamēr tie vārās gatavo mīklu. Ņem 500-600gr. rupja maluma rudzu miltus, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, olu un 100gr. ūdens, to visu sajauc un izveido mīklu.

 

No mīklas taisa pankūkveidīgas ripiņas , kas jāsaplacina 2-4mm biezumā un jāuzloca maliņas.

Vārītos kartupeļus sastampā ar olu. Burkānus sarīvē, pievieno divas ēdamkarotes medus un olu. Kartupeļu masu plānā kārtiņā klāj uz rudzu mīklas ripiņām. Pa virsu kārto burkānu masu.

 

Liek 180 grādos cepties uz aptuveni pusstundu.

Gatavs! Ņem ārā, kamēr dziest uzrauj kādu kurzemnieku ziņģi vai danci un ņukā tik iekšā tā, ka vaigi tik kust.

 

Jāatzīst, ka cepu divas pannas. Pirmajā porcijā kurzemnieks manī (manī tas ir knapi 25% no tēva mammas puses) vēl dusēja, jo pieliku par maz medus burkāniem. Otrās pannas saturs bija daudz baudāmāks un kā man pašam likās, tad otrā dienā sklandrauši, jeb žograuši garšoja vēl labāk.

Lai labi garšo!

 

Comments on: "Kurzemnieks sākas ar Sklandrausi jeb Žograusi" (2)

  1. Sāļais variants arī sanāk superīgs. Tur tikai kartupeļu masā liek krējumu, ķimenes un biščīt sāli🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: